Kinagryta, lättlagad faktiskt en riktig höjdare. Vi började äta med
pinnar, men tog fram besticken efter en stund. Ja prova själva så förstår ni varför.
Ingredienser
6 hg magert färskt sidfläsk
1 medelstor purjo
2 dl kantareller
1 burk konserverade mandariner
1/2 dl kinesisk soya
1/4 dl vinäger
1 tsk rosmarin
Krossade vitpepparkorn
4 stora krossade vitlöksklyftor
2 msk honung
Instruktioner
- Dag 1: Skär fläsket i sockerbitsstora tärningar
Blanda en marinad av soya, vinäger, rosmarin, krossade vitpepparkorn och krossade vitlöksklyftor.
Lägg fläsket i en burk med lock och häll över marinaden.
Skaka om då och då.
- Dag 2: Stek fläsket i olja och lägg över i en gryta.
Skär purjon i 4cm långa stavar och fräs den i stekpannan.
Lägg över det i grytan.
Lägg på svampen och mandarinerna
Häll över marinaden, såsen av mandarinerna samt honungen.
Låt puttra 25-30 min.
Serveras med jasminris och en grönsallad.
Kommentarer (0)