Crichina

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Kinagryta, lättlagad faktiskt en riktig höjdare. Vi började äta med pinnar, men tog fram besticken efter en stund. Ja prova själva så förstår ni varför.

Ingredienser

  • 6 hg magert färskt sidfläsk
  • 1 medelstor purjo
  • 2 dl kantareller
  • 1 burk konserverade mandariner
  • 1/2 dl kinesisk soya
  • 1/4 dl vinäger
  • 1 tsk rosmarin
  • Krossade vitpepparkorn
  • 4 stora krossade vitlöksklyftor
  • 2 msk honung
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Skär fläsket i sockerbitsstora tärningar Blanda en marinad av soya, vinäger, rosmarin, krossade vitpepparkorn och krossade vitlöksklyftor. Lägg fläsket i en burk med lock och häll över marinaden. Skaka om då och då.
    2. Dag 2: Stek fläsket i olja och lägg över i en gryta. Skär purjon i 4cm långa stavar och fräs den i stekpannan. Lägg över det i grytan. Lägg på svampen och mandarinerna Häll över marinaden, såsen av mandarinerna samt honungen. Låt puttra 25-30 min. Serveras med jasminris och en grönsallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben