Crumpets

Serverar: 16 portioner

Engelska brödpannkakor som är så goda nystekta och så goda även nästa dag - då rostade i brödrosten. Till frukost, brunch med lemon curd, smör, marmelad, ost, philadelphiaost...

Ingredienser

  • 3 dl, 40-gradigt Vatten
  • 3 dl Mjölk
  • 1/2 pkt Torrjäst
  • 1/2 tsk Salt
  • 7 dl Vetemjöl
  • Rapsolja eller smör till stekning
  • 4 runda Kakformar
  • Instruktioner

    Blanda samman det ljumma vattnet och mjölken. Blanda jäst, salt och vetemjöl. Sikta ned mjölblandningen i vätskan och rör om. Låt jäsa 1 timme. Rör om smeten så att bubblorna går ur. Hetta upp en stekpanna eller plättlagg på medelstark värme och placera 4 smorda kakformar i stekpannan. Häll i lite crumpet-smet (ungefär 1 cm) och stek ungefär åtta minuter, eller till degen nästan stelnat på ovansidan och bildat bubblor. Skaka loss crumpeten ur formen och vänd den. Stek ytterligare 3 minuter på andra sidan och servera med smör. Marmelad eller ost är också gott till.

    Kommentarer (1)

    vintersol 6 november 2010

    Hej! Detta lät gott och inte så krångligt. Kan man använda färsk jäst och i så fall hur mycket? Hälsningar Yvonne

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben