Serverar: 16 portioner
Engelska brödpannkakor som är så goda nystekta och så goda även nästa dag - då rostade i brödrosten. Till frukost, brunch med lemon curd, smör, marmelad, ost, philadelphiaost...
Blanda samman det ljumma vattnet och mjölken. Blanda jäst, salt och vetemjöl. Sikta ned mjölblandningen i vätskan och rör om. Låt jäsa 1 timme. Rör om smeten så att bubblorna går ur. Hetta upp en stekpanna eller plättlagg på medelstark värme och placera 4 smorda kakformar i stekpannan. Häll i lite crumpet-smet (ungefär 1 cm) och stek ungefär åtta minuter, eller till degen nästan stelnat på ovansidan och bildat bubblor. Skaka loss crumpeten ur formen och vänd den. Stek ytterligare 3 minuter på andra sidan och servera med smör. Marmelad eller ost är också gott till.
Hej! Detta lät gott och inte så krångligt. Kan man använda färsk jäst och i så fall hur mycket? Hälsningar Yvonne