Ett annorlunda recept som jag ska prova när vinbären mognat.
Ingredienser
6 hg röda vinbär
4 hg svarta vinbär
1 apelsin
1 dl vatten
1 kg syltsocker
Instruktioner
- Rensa och spola av vinbären i ett durkslag.
Rengör apelsinen noga och skala den med en potatisskalare. Strimla skalen fint.
Ta bort skinnet från klyftorna och skär i små bitar.
- Blanda allt utom sockret och koka under lock i 10 minuter. Tillsätt sockret och koka i ytterligare 2 minuter.
- Ta av från värmen och skumma noga.
Häll upp på väl rengjorda, varma burkar.
Kommentarer (2)
Hej Hubert! Tack för ditt recept på cumberlandsylten! Jag har just gjort ett kok och resultatet blev mycket bra, och det doftar underbart i köket. Jag har redan smakat och det var mycket gott. Apelsinsmaken gav mig julkänslor. Jag ska ge bort en burk till syrran som fyller år på fredag, hon blir säkert jätteglad. Ha en fortsatt bra dag! Mvh Birgitta
tyvärr sylten blev mycket lös i konsistensen även smaken var ingen höjdare inget som jag skulle rekomendera, lite synd, men har man provat