Currygryta med grönsaker

Serverar: 4 portioner

Ytterligare en god maträtt från en gammal kokbok.

Ingredienser

  • 500 g magert fläskkött, t ex bog
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 medelstora morötter
  • 3 gula lökar
  • 1/2 rotselleri
  • 1 msk curry
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 äpplen
  • Salt
  • Redning
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    Skär köttet i lillfingertjocka strimlor. Skala och skiva lökarna. Skala morötter och selleri och skär i tärningar. Smält matfettet i en gryta, tillsätt curry och låt det fräsa upp ett ögonblick i fettet. Bryn köttet i currysmöret tillsammans med lök, morötter och selleri. Häll på buljongen, koka upp och låt rätten sjuda ca 30 minuter över svag värme. Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar och lägg ner dem i grytan. Låt rätten sjuda vidare i ca 10 minuter. Vispa ihop mjöl och grädde och red rätten med blandningen. Låt rätten koka i ytterligare några minuter. Smaka av med salt och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben