Currygryta med kassler

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En enkel och god vardagsgryta. Något som ofta serveras här hemma, självfallet med en klick turkisk yoghurt till.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4 dl basmatiris
  • 8 dl vatten
  • 400 g kassler
  • 250 g majs
  • Olja
  • Salt
  • Turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken och morötterna i små bitar. Fräs detta i lite olja i en stor kastrull. Tillsätt riset, curry, gurkmeja och salt och låt detta fräsa med en stund under omrörning.
    2. Häll i vattnet och låt allt koka under lock i ca 15 minuter, tills riset är klart.
    3. Under tiden skär du kasslern i små kuber. När risgrytan är klar tillsätter du kasslern och majsen, låt allt bli varmt. Servera med turkisk yoghurt.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (1)

    sjuttiotalist 11 oktober 2011

    Tack för ett smarrigt recept! Funkar mycket bra till vardags då det ska gå snabbt att fixa middagen:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben