Currygryta med köttfärs och kikärtor

Matigt, mustigt och mycket gott!

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 1 burk kikärter, 400 g
  • 2 morötter
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1-2 tsk gurkmeja
  • 5 dl hönsbuljong
  • Chilipeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Matolja
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken. Skala morötterna och skiva i mindre bitar. Skär äpplet i tärningar. Bryn köttfärs i lite smör eller olja. Tillsätt lök, äpple, kikärter, curry, spiskummin, salt och peppar och bryn någon minut. Häll på hönsbuljongen och låt koka i 20 minuter. Blanda i morötterna och purjolöken precis innan servering. Smaka av med salt, peppar och lite chilipeppar. Servera med vitt ris eller nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben