Currykalvfilé med tomatyoghurt

Serverar: 4 portioner

Jag brukar för det mesta ha curry till kyckling men det var riktigt gott att även ha det till kalv. Roligt att variera sig.

Ingredienser

  • 300 g tomater
  • 2 små rödlökar
  • 1 knippa persilja
  • 4 dl lättyoghurt
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 msk citronsaft
  • 6 dl köttbuljong
  • 400 g kalvfilé
  • 2 tsk curry
  • Servering
  • Pressad potatis
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen, pressa den och håll den varm.
    2. Skölj tomaterna, halvera och kärna ur och ta samtidigt bort stjälkfästena. Skär fruktköttet i små tärningar. Skala löken och skär även den i små tärningar. Skölj persiljan, skaka av vattnet, knipsa av bladen och hacka smått.
    3. Rör yoghurten smidig i en skål, rör ner tomat och löktärningarna och hälften av den hackade persiljan, smaksätt med salt, peppar, koriander och citronsaft. Täck yoghurten och ställ den kallt.
    4. Koka upp buljongen i en kastrull. Skölj kalvfilén, torka av den och skär i tunna skivor. Gnid in köttskivorna med curry, lägg dem i köttbuljongen och låt sjuda på svag värme i 5 minuter.
    5. Ta upp köttet och lägg upp på tallrikar med tomatyoghurten. salta och peppra, strö över resten av persiljan och servera pressad potatis till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben