Currykokoslax

Serverar: 4 portioner

Snabb fiskrätt med god smak.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé
  • 2 tsk curry
  • ½ finhackad röd chilipeppar
  • 4 mango i småbitar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk fiskfond
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk potatismjöl
  • ½ dl vatten
  • Ca ½ tsk salt
  • Skal av 1 lime
  • 4 msk kokosflingor
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 krm malen ingefära
  • Instruktioner

    1. Sås: Fräs upp curry, chili och mango i olja. Tillsätt fond, kokosmjölk och honung. Koka upp. Blanda potatismjöl och vatten och rör i. Koka upp under omrörning. Smaka av med salt. Riv över limeskal.
    2. Rulla fisken i kokos. Stek den i smör i ca 3 minuter på medelvärme till en innertemperatur av 60 grader. Strö över salt, peppar och ingefära.
    3. Servera fisken med sås och nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben