Currykorvsgryta

Serverar: 5-6 portioner

Något min mormor brukade laga. Gott, snabbt och enkelt.

Ingredienser

  • 800 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 2 buljongtärningar
  • 2-3 dl gröna ärtor
  • Curry efter smak
  • Maizena ljus redning
  • Ca: 1½ l vatten
  • Instruktioner

    1. Skär korven i tärningar, hacka löken och bryn det i en gryta. När korven har fått lite färg krydda med curryn, rör om och häll sedan i vattnet. Lägg i buljongtärningarna och låt allt små koka en stund.
    2. Red sedan såsen till önskad tjocklek med maizena ljus redning, låt småkoka och lägg sedan i ärtorna innan servering så dom blir varma.
    3. Servera med ris.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben