Spännande och smarrig kycklingpaj, med bacon och persikohalvor.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g margarin
2-3 msk kallt vatten
2 pressade vitlöksklyftor
Fyllning
ca 3 dl riven ost
6-7 dl tärnad grillad kyckling (eller stek den själv)
1 gul lök
4-5 tärnade persikohalvor (konserv)
100 g bacon
Äggstanning
3 ägg
2-3 dl grädde
Salt
Peppar
Curry efter smak
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Klipp bacon i mindre bitar och stek tillsammans med löken.
- Arbeta ihop pajdegen och tryck ut i en pajform.
- Nagga och strö på ca 1 dl ost. Fyll på med en blandning av kyckling, lök, bacon och avrunna persikotärningar.
- Vispa ihop äggstanningen och häll över. Strö över osten.
- Grädda i 30-40 minuter.
- Servera med sallad.
Kommentarer (0)