Currykycklingpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Spännande och smarrig kycklingpaj, med bacon och persikohalvor.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 2-3 msk kallt vatten
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Fyllning
  • ca 3 dl riven ost
  • 6-7 dl tärnad grillad kyckling (eller stek den själv)
  • 1 gul lök
  • 4-5 tärnade persikohalvor (konserv)
  • 100 g bacon
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2-3 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Curry efter smak
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Klipp bacon i mindre bitar och stek tillsammans med löken.
    3. Arbeta ihop pajdegen och tryck ut i en pajform.
    4. Nagga och strö på ca 1 dl ost. Fyll på med en blandning av kyckling, lök, bacon och avrunna persikotärningar.
    5. Vispa ihop äggstanningen och häll över. Strö över osten.
    6. Grädda i 30-40 minuter.
    7. Servera med sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben