Currymättad majspanna

Serverar: 4 portioner

Vidunderligt god grönrätt som mycket väl kan ätas ensam tillsammans med ett gott bröd och en ostbit. Eller serveras som tillbehör till stekt kött, korv eller panerad fiskfilé.

Ingredienser

  • 1 brk pimientos, 200 gr
  • 2 gröna paprikor
  • 1 lök
  • 1 msk olja
  • 2 brk majskorn à 340 g
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 buljongtärningar (t ex grönsaks-)
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl apelsinjuice
  • 1,5 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Skär avrunnen pimiento, paprika och lök i fina tärningar. Hetta upp oljan i en djup stekpanna och fräs grönsakerna mjuka. Lägg i avrunnen majs. Krydda, smula ner buljongtärningarna och strö över mjölet. Späd under omrörning med apelsinjuice och vatten. Till sist rörs grädden ner och grytan får puttra på svag värme 10 minuter. Smaka av rätten med salt och peppar och servera den rykande varm som ensamrätt eller till stekt eller kokt kött.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben