Curryrisrätt

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 45 minuter

Så enkel och uppskattad gratäng! Passar både barn och vuxna och både till vardags och enklare bjudmat.

Ingredienser

  • Nedre lagret
  • 6 portioner kokt ris
  • Mellanlagret
  • 800g köttfärs
  • 2 msk curry
  • Salt
  • Smör till stekning
  • Översta lagret
  • 5 dl grädde
  • 2-3 msk Heinz Hot Chili-sås/annan tomatbaserad Chilisås
  • Instruktioner

    1. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen. Jag brukar ha basmatiris, men alla slags ris går bra. Lägg riset i botten på en ugnsfast form.
    2. Bryn köttfärsen i lite smör och krydda med curry och salt. Lägg sedan köttfärsblandningen som andra lagret i den ugnsfasta formen.
    3. Vispa grädden och smaksätt med chilisås. Bred sedan ut detta över köttfärsen så att det täcker hela formen.
    4. Ställ in formen i ugnen, ca 225 grader, och låt det få lite färg (ca 10 minuter).
    5. Servera med sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben