Curryströmming

Serverar: 4 portioner

Servera med nykokt potatis och någon fräsch grönsak eller sallad. Strömmingen kan även serveras kall på påsk - midsommar buffébordet.

Ingredienser

  • 1 kg orensad eller 600 g rensad strömming
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 2-3 msk curry
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk Dansukker brun farin strö
  • Garnering
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Skölj strömmingen och lägg den på hushållspapper för att rinna av. Salta och peppra dem.
    3. Smöra en eldfast form.
    4. Vik samman strömmingarna på mitten eller rulla dem och lägg dem i formen.
    5. Strö över curryn och häll på grädden. Strö över farinet.
    6. Sätt in formen i mitten av ugnen i 200 graderi ca 20 minuter.
    7. Strö över persilja och servera med nykokt potatis och någon fräsch grönsak eller sallad. Strömmingen kan även serveras kall på ett buffébord.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben