Servera med nykokt potatis och någon fräsch grönsak eller sallad. Strömmingen kan även serveras kall på påsk - midsommar buffébordet.
Ingredienser
1 kg orensad eller 600 g rensad strömming
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
2-3 msk curry
2 dl vispgrädde
1 msk Dansukker brun farin strö
Garnering
Persilja
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Skölj strömmingen och lägg den på hushållspapper för att rinna av. Salta och peppra dem.
- Smöra en eldfast form.
- Vik samman strömmingarna på mitten eller rulla dem och lägg dem i formen.
- Strö över curryn och häll på grädden.
Strö över farinet.
- Sätt in formen i mitten av ugnen i 200 graderi ca 20 minuter.
- Strö över persilja och servera med nykokt potatis och någon fräsch grönsak eller sallad. Strömmingen kan även serveras kall på ett buffébord.
Kommentarer (0)