Dadelparfait

Serverar: 6 portioner

En spännande julparfait med smak av dadlar och konjak. Honungsrörda lingon blir ett gott tillbehör.

Ingredienser

  • 3 dl hackade färska dadlar
  • 1 dl konjak
  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk kanel
  • 250 g kesella
  • 2 dl vispgrädde
  • Honungsrörda lingon
  • 2 dl frysta lingon
  • 2 msk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Häll konjaken över de hackade dadlarna och låt dra i några timmar.
    2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, vaniljfrön, florsocker och kanel pösigt. Rör i kesella. Vispa grädden.
    3. Vänd ner dadlar, konjak och grädde i äggsmeten. Häll smeten i en form. Täck med plastfolie och frys i minst 4 timmar.
    4. Tina lingonen lätt, de ska fortfarande vara isiga. Rör ihop lingon och honung.
    5. Ta fram parfaiten en stund före servering. Stjälp upp parfaiten, det går lättas om formen doppas hastigt i hett vatten och den lossas från kanterna med en böjlig kniv.
    6. Servera parfaiten med honungsrörda lingon.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben