En libanesisk husmanskosträtt med mild och fin smak.
Ingredienser
400 g nötfärs
1 gul lök
1 msk salt (till färsen)
1 tsk salt (till såsen)
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitpeppar
1 msk maizena
1 liter vatten
1 dl tomatpuré
2 små morötter
200 g gröna ärter
ev ris till servering
Instruktioner
- 1. Finhacka löken, blanda den med nötfärsen och tillsätt övriga kryddor. Forma nötfärsen till små köttbullar. Stek dem i stekpanna eller tillaga i ugn i 250 grader tills de fått färg. Vispa ur pannan/långpannan med lite vatten.
- 2. Häll över skyn i en kastrull. Vispa ner stekskyn i en kastrull. Vispa ner maizena, se till att skyn blir klumpfri. Tillsätt vatten och tomatpuré.
- 3. Skiva morötterna och tillsätt dem tillsammans med köttbullarna och ärtorna. Koka ihop utan lock i cirka 10 minuter.
- 4. Smaka av med salt och servera med kokt ris (basmati eller jasmin) eller som meze.
Kommentarer (0)