Dahod basha

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En libanesisk husmanskosträtt med mild och fin smak.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 msk salt (till färsen)
  • 1 tsk salt (till såsen)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 msk maizena
  • 1 liter vatten
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 små morötter
  • 200 g gröna ärter
  • ev ris till servering
  • Instruktioner

    1. 1. Finhacka löken, blanda den med nötfärsen och tillsätt övriga kryddor. Forma nötfärsen till små köttbullar. Stek dem i stekpanna eller tillaga i ugn i 250 grader tills de fått färg. Vispa ur pannan/långpannan med lite vatten.
    2. 2. Häll över skyn i en kastrull. Vispa ner stekskyn i en kastrull. Vispa ner maizena, se till att skyn blir klumpfri. Tillsätt vatten och tomatpuré.
    3. 3. Skiva morötterna och tillsätt dem tillsammans med köttbullarna och ärtorna. Koka ihop utan lock i cirka 10 minuter.
    4. 4. Smaka av med salt och servera med kokt ris (basmati eller jasmin) eller som meze.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben