Delikata och ljuvligt goda biskvier med knäckig daim i fyllningen.
Ingredienser
200 g sötmandel
3½ dl florsocker
½ tsk bakpulver
2 äggvitor
Kräm
250 g smör
2 dubbeldaim, 56 g
1 msk vaniljsocker
Garnering
200 g mörk choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med florsocker och bakpulver. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner mandeln och blanda till en smet.
- Klicka/spritsa ut 30 kakor på en plåt med bakplåtspapper. Platta till och grädda i ca 13 minuter. Låt kallna.
- Fyllning:
Rör smöret smidigt. Hacka daimen fint. Blanda ner hacket i smöret tillsammans med vaniljsocker.
- Bred krämen toppigt på undersidan av kakorna och låt dem stå i frysen i minst 30 minuter.
- Smält chokladen över ett vattenbad. Doppa kakorna i chokladen och ställ att stelna.
Kommentarer (0)