Daimbiskvier

Serverar: 30 portioner

Delikata och ljuvligt goda biskvier med knäckig daim i fyllningen.

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 3½ dl florsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 äggvitor
  • Kräm
  • 250 g smör
  • 2 dubbeldaim, 56 g
  • 1 msk vaniljsocker
  • Garnering
  • 200 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med florsocker och bakpulver. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner mandeln och blanda till en smet.
    3. Klicka/spritsa ut 30 kakor på en plåt med bakplåtspapper. Platta till och grädda i ca 13 minuter. Låt kallna.
    4. Fyllning: Rör smöret smidigt. Hacka daimen fint. Blanda ner hacket i smöret tillsammans med vaniljsocker.
    5. Bred krämen toppigt på undersidan av kakorna och låt dem stå i frysen i minst 30 minuter.
    6. Smält chokladen över ett vattenbad. Doppa kakorna i chokladen och ställ att stelna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben