Daimkladdkaksmuffins

En riktig chokladdröm är dessa ljuvliga och kladdiga muffins med en härligt len nutellatopping.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 dubbeldaim
  • Nutellatopping
  • 200 g mjukt smör
  • 5-6 msk nutella
  • 3½ dl florsocker
  • Garnering
  • Strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smör och hackad choklad över vattenbad. Vispa ägg och socker för hand och rör ner i chokladsmeten. Rör ihop vetemjöl och salt och blanda ner i smeten. Rör till en jämn och slät smet. Hacka daimchokladen och rör ner i smeten. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Häll en klick i varje form och grädda ca 5 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna.
    3. Vispa smör och nutella i minst 15 minuter (då försvinner smörsmaken). Tillsätt florsockret, lite i taget och vispa till en fluffig smet.
    4. Spritsa rosor på muffinsen och strö lite strössel på.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben