En riktig chokladdröm är dessa ljuvliga och kladdiga muffins med en härligt len nutellatopping.
Ingredienser
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
1½ dl socker
2½ dl vetemjöl
1 nypa salt
1 dubbeldaim
Nutellatopping
200 g mjukt smör
5-6 msk nutella
3½ dl florsocker
Garnering
Strössel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smör och hackad choklad över vattenbad. Vispa ägg och socker för hand och rör ner i chokladsmeten. Rör ihop vetemjöl och salt och blanda ner i smeten. Rör till en jämn och slät smet. Hacka daimchokladen och rör ner i smeten. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Häll en klick i varje form och grädda ca 5 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna.
- Vispa smör och nutella i minst 15 minuter (då försvinner smörsmaken). Tillsätt florsockret, lite i taget och vispa till en fluffig smet.
- Spritsa rosor på muffinsen och strö lite strössel på.
Kommentarer (0)