Daimsnittar

Som kolakakor - med bonus av en massa Daim i och på! En riktig favorit på kakbordet :-)

Ingredienser

  • 200 g mjukt smör
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 dubbeldaim
  • Garnering
  • 1 dubbeldaim
  • 150 g ljus choklad
  • Ugn: 175 grader
  • Instruktioner

    Rör ihop smör, socker och sirap i en bunke. Blanda mjölet med bakpulvret och vaniljsocker och rör ner i bunken. Finhacka daimen och arbeta in även den i degen. Forma degen till 4 rullar, lika långa som plåten. Lägg bakpapper på två plåtar och placera två rullar på varje plåt. Platta till dem till längder. Hacka daimen och strö på rullarna. Grädda längderna i mitten av ugnen ca 15 minuter. Skär dem i bitar medan dem ännu är varma. Ringla smält choklad över dem.

    Kommentarer (5)

    kekke46 5 juni 2013

    Oj vilka goda kakor man kan inte sluta äta dem. Rekommenderas. Höga poäng av mig :) Tack för receptet.

    kastela 12 juni 2013

    Hej. Jag undrar vad du gör med daim vid garneringen? Smälter du den också?

    eva_jonte 19 juni 2013

    Det står i receptet :-) Daimen strös på längderna, innan dem ska in i ugnen :-)

    Robjoo 31 oktober 2013

    Jätte goda kakor alla i familjen tyckte om dom...

    annebo69 16 oktober 2014

    Fantastisk gode kaker! Har delt oppskriften og den blir nok en ny favoritt i familien, vil bli bakt til jul:-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben