Dajmcheesecake

Serverar: 6-8 portioner

... Smaka på ordet "dajmcheesecake", säg det sakta ... och smaka sedan på tårtan Dajmcheesecake!

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g chokladkakor, exempelvis Mariekex med chokladsmak eller Chocolate Chip Cookies
  • 150 g smör
  • Fyllning
  • 2 blad gelatin
  • 400 g cream cheese
  • 1 burk 250 g Kesella lätt
  • 2 dl vispad grädde
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 dl mjölk
  • 150 g dajmkulor eller grovt krossade dajmbitar
  • Instruktioner

    1. Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Stöt kakorna ganska fint i en mortel eller mixa dem i en matberedare. Smält smöret, rör ner det i kaksmulorna och blanda till en smulig massa. Tryck ut smulorna i formens botten och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt en stund.
    2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Om tårtan ska serveras samma dag, öka då mängden gelatin med 1-2 blad. Rör osten smidig och blanda ner kesellan. Använd elvisp om osten känns hård. Vispa grädden luftig tillsammans med florsocker och vaniljsocker.
    3. Hetta upp mjölken i en skål i mikron eller i en liten kastrull på spisen. Ta mjölken från värmen, låt vattnet rinna av från gelatinet och låt gelatinbladen smälta helt i mjölken. Rör ner mjölkblandningen i osten. Vänd ner grädden och blanda till en jämn smet.
    4. Strö lite dajmkulor i botten av pajskalet och lägg på ett lager av smeten. Strö ordentligt med dajmkulor på smeten, men spar lite till dekoration. Häll resten av smeten i skalet och jämna till toppen. Låt stå kallt och stelna i minst fyra timmar, helst över natten. Lossa försiktigt tårtan från formen och dekorera med dajmkulor.
    5. Tårtan ska stå svalt i minst några timmar före servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben