1. Hacka ihop mjöl,smör,socker och äggulan. Arbeta ihop till en deg. Tryck ien form ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt 10 min.
2. Ugn:150 grader. Nagga pajskal och förgrädda ca 10 min.
3. Vispa undertiden ihop ägg ,farinsocker, sirap ,vaniljsocker och salt. Smält smöret vispa ner det. Häll sedan smeten i pajskalet.
4. Grädda i nedre del av ugn i 40 min.
5. Hacka dajmen och strö över.
Låt den kallna.
Serveras med lite vispgrädde.
Kommentarer (5)
gittan-921 mars 2009
Hej! Ger dig en 5:a för dajmpajen. Den var jättegod. Har gjort den i kväll. Hade björnbär till, andra bär passar nog också bra. mvh.Gittan. Tack, och ha en bra helg.
Okänd14 april 2009
Du får en femma av mej också. Mycket gott, speciellt dagen efter :)
ah20 februari 2011
väldigt söt men mkt god
BigSpender11 februari 2012
Fantastiskt god!
IdaKonig30 april 2014
Riktigt mumsig paj, som absolut var godast när den stått i kylen ett dygn :)
Hej! Ger dig en 5:a för dajmpajen. Den var jättegod. Har gjort den i kväll. Hade björnbär till, andra bär passar nog också bra. mvh.Gittan. Tack, och ha en bra helg.
Du får en femma av mej också. Mycket gott, speciellt dagen efter :)
väldigt söt men mkt god
Fantastiskt god!
Riktigt mumsig paj, som absolut var godast när den stått i kylen ett dygn :)