Dajmpraliner

Serverar: 40 portioner

Vill du varier ditt godis så kan du bytra ut dajmen mot krossade mariannegodisar och vips så har du mintpraliner!

Ingredienser

  • 75 g smör (ej margarin)
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 1 ½ dl finhackade hasselnötter
  • 1 påse dajmkulor (200 g) eller 2 krossade dubbeldajm
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Bryt chokladen i bitar. Lägg ner chokladen i smöret och rör ordentligt tills den smält. Tillsätt nötterna. Blanda väl. Lägg lite dajm i botten på formarna (inte allt, utan spara lite till garneringen) Häll eller klicka smeten med två teskedar i små veckade pappersformar. Ställ dem kallt. När smeten inte är rinnig längre så toppar du de små formarna med ett par dajmkulor/ dajmkross.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben