Dajmtryffel

Serverar: 40 portioner

Ljuvligt vuxengodis med barnsligt krisp.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 300 g mörk choklad, minst 50 % kakaohalt
  • 1 dl Kesella
  • 2 msk konjak eller likör
  • Ca 100 g dajm
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen i bitar, rör ner i grädden och låt smälta. Rör i kesella och konjak. Låt smeten kallna i kylen ca 1/2 tim. Hacka dajm och rör ner. Häll smeten i en form, 10 x 15 cm och låt stelna i kylen ca 1 tim.
    2. Skär i bitar eller forma tryffeln till runda kulor. Pudra över kakao och förvara kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    VictorJ 11 november 2008

    Det här låter ju galet gott, dajmfantast som jag är.

    evisen86 20 december 2011

    kan man blanda i baileys istället för konjak?

    guardianlinda 20 december 2011

    Ja det går lika bra :)

    guardianlinda 20 december 2011

    Ja det går lika bra :)

    evisen86 20 december 2011

    vad bra :) har du provat att smaksätta med något annat (alkoholfritt)?

    guardianlinda 20 december 2011

    Nej det har jag ej men det är nog bara prova sig fram :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben