Ljuvligt vuxengodis med barnsligt krisp.
Ingredienser
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad, minst 50 % kakaohalt
1 dl Kesella
2 msk konjak eller likör
Ca 100 g dajm
Kakao
Instruktioner
- Koka upp grädden och smöret i en kastrull.
Ta kastrullen från plattan.
Bryt chokladen i bitar, rör ner i grädden och låt smälta.
Rör i kesella och konjak. Låt smeten kallna i kylen ca 1/2 tim. Hacka dajm och rör ner.
Häll smeten i en form, 10 x 15 cm och låt stelna i kylen ca 1 tim.
- Skär i bitar eller forma tryffeln till runda kulor.
Pudra över kakao och förvara kallt.
Liknande recept
Kommentarer (6)
Det här låter ju galet gott, dajmfantast som jag är.
kan man blanda i baileys istället för konjak?
Ja det går lika bra :)
Ja det går lika bra :)
vad bra :) har du provat att smaksätta med något annat (alkoholfritt)?
Nej det har jag ej men det är nog bara prova sig fram :)