Dalahjärtan

Serverar: 30 portioner

Läckra som bakelser är dessa dubbla hjärtan som sägs komma från Dalarna.

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 1 dl farinsocker, drygt
  • 70 g sötmandel, mald
  • 1 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • Smör eller margarin till plåtarna
  • Garnering
  • 25 g hasselnötskärnor
  • Knappt 1 äggvita
  • Chokladkräm
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 1 msk kakaopulver
  • 2 msk starkt bryggt kaffe
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och rör ner farinsockret. Låt det svalna och ställ det att stelna i kylskåp, beräkna ca 45 minuter. Rör upp blandningen.
    2. Tillsätt den malda mandeln och ägget. Blanda vetemjölet med hjorthornssaltet och tillsätt. Ställ degen i kylskåp ca 1 timma.
    3. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord, ta ut ca 60 hjärtan med pepparkaksmått.
    4. Hacka hasselnötskärnorna grovt. Vispa äggvitan lätt. Pensla halva mängden hjärtan med äggvita och strö över hasselnötskärnorna. Lägg alla hjärtan på smorda plåtar, grädda dem 7-8 minuter i 175 grader. Låt dem svalna helt.
    5. Rör matfett, florsocker och vaniljsocker poröst. Blanda i äggulan och kakaopulvret. Tillsätt kaffet. Bred kakorna utan nötter med chokladkrämen, lägg på resterande kakor med hasselnötsgarneringen uppåt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben