Dalarölimpor

Serverar: 6 portioner

Ett bra grundrecept på limpor. Har fått detta av en gammal jobbarkompis som gick bort alldeles för tidigt.

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 4 dl mörk sirap
  • 100 g jäst
  • 4 små uppvispade ägg
  • 4 tsk malda pomeransskal
  • 4 liter rågsikt
  • Matolja till formarna
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet till 37 grader och blanda ner sirapen. Häll detta över jästen i en bunke. Rör om tills jästen har lösts upp. Blanda då i resten av ingredienserna. Jäs degen i 10 minuter.
    2. Dela degen i 6 delar och forma till limpor. Jag använder långsmala folieformar att grädda i. Fungerar bättre än långpanna. Smörj formarna med lite matolja och läg i degen.
    3. Jäs i 30 minuter. Grädda 30 minuter i 175 grader.
    4. Är goda naturella, men blir också goda om man blandar i hackade nötter, lingonsylt eller russin.
    5. Blir det för mycket med 6 limpor så går det bra att halvera receptet.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben