Dalmatinerrutor

Serverar: 40 portioner

De här milt choklad- och nötsmakande kakorna heter som de gör eftersom de är lika svart- och vitprickiga som dalmatinerhundarna.

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad
  • 300 g smör
  • 8 ägg
  • 8 dl strösocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 6 dl hackade macadamianötter
  • 300 g hackad vit choklad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Smöra och bröa en långpanna, 30 x 40 cm.
    2. Smält samman mörk choklad och smör över sjudande vattenbad. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker luftigt och vänd ner blandningen i chokladsmöret. Rör ner de torra ingredienserna och därefter macadamianötter och 3/4 av den vita chokladen.
    3. Häll smeten i långpannan och strö resten av den vita chokladen över. Grädda i 20-25 min tills kakan är fast. Låt den svalna i formen. Skär sedan upp kakan 40 rutor.
    4. Förvaras i lufttät burk i upp till fem dagar, i frys 3 månader.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben