Dammsugarstubbe

Serverar: 10-16 portioner

Stor på fatet, stor i smaken! Dammsugare är en populär kondisbit. Varför inte göra en jättestor och servera den som en stubbe?

Ingredienser

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • Ca 400 g sockerkaka, köpt eller hemmagjord
  • ½ dl arrakspunschextrakt
  • Garnering
  • 1 grönt marsipanlock, 200 g
  • 75-100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och kakao till en smet. Smula ner sockerkakan i smeten och rör om tills allt blandats. Smaka av med arrak. Ställ degen kallt i 20-30 minuter. Rulla degen till en tjock korv, ca 20 cm lång och 5-6 cm i diameter. Plasta in den och lägg den i kylen i minst 30 minuter.
    2. Klä in rullen i marsipan och lägg den med skarven nedåt. Skär bort marsipanen på sidorna så att det blir en rak, fin kant. Lägg rullen i kylen medan du smälter chokladen.
    3. Smält chokladen över vattenbad. Doppa rullens ändar i chokladen och lägg den på ett galler eller en bricka för att stelna. Förvara dammsugarstubben kallt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben