Danakaka

Serverar: 20 portioner

God och enkel sockerkaka

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kokande vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 200 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 11/2 dl mjölk
  • 3 msk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det kokande vattnet och rör om. Sikta samman de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad 2-liters form och grädda kakan i 175 grader i ca 40 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna. Dela den sedan i två bottnar. Koka smör, socker och mjölk till fyllningen häftigt i ca 5 minuter. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna något innan du rör ner vaniljsocker, äggulor samt florsocker. Dränk in insidan av de båda bottnarna med fyllningen och lägg ihop dem med fyllningen mot varandra. Pudra eventuellt lite florsocker över kakan innan servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben