Danjoh´s rödvinsgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En gryta vars utsökthet får smaklökarna att göra volter. Passar perfekt till fredagsmyset, samt de heliga lördagskvällarna. Enjoy!

Ingredienser

  • 500 g strimlat nötkött
  • 1 röd paprika
  • ½ gul lök
  • ½ - 1 purjolök
  • 200-250 g champinjoner
  • ½ dl tomatpuré
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 6 dl rödvin
  • Maizena (behov efter redning, ca 2 msk)
  • 1 köttbuljong
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och purjolök, bryn detta i margarin/olja. Häll tillbaka löken/purjolöken i en skål och bryn köttet i grytan. Därefter, tillsätt 4 dl rödvin. Låt puttra i 10 min, smula därefter ner köttbuljongen och ytterligare 2 dl rödvin - låt detta koka i ytterligare 20 min under lock. Under tiden kan du hacka champinjoner och paprika. Häll sedan i matlagningsgrädden och redningen, spä ut med vatten efter behag. Låt det koka samman i några minuter och tillsätt sedan tomatpuré, paprika, champinjoner, lök, purjolök och salt. Låt ingredienserna koka ihop.
    2. Passar utmärkt till ris, potatis, pressad potatis och stekt potatis. Går lätt att anpassa till både laktos- och glutenfritt.

    Kommentarer (2)

    lale1987 30 november 2010

    MmmMMm! Mycket gott, kan jag verkligen rekomendera!

    Zlemma 22 januari 2011

    Jättegott! Kommer att göras fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben