Decemberlimpa

Ett gott och mustigt julbröd.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1 dl kaffe
  • 3,5 dl julmust
  • 5 dl vetemjöl special
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • ½ dl brun farin
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 dl russin
  • ½ dl rapsolja
  • 2 tsk anis
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke. Rör ut med fingervarmt kaffe. Tillsätt farinet och julmusten. Rör ner anis, salt, russin, olja, rågmjöl och vetemjöl. Arbeta degen skraftigt i ca 10 minuter. Låt jäsa övertäckt 1½ till 2 timmar. Häll över degen i en smord form och låt jäsa ytterligare 30-40 minuter. Grädda i 175 grader ca en timme.

    Kommentarer (3)

    tufflan 19 december 2013

    Inte i min smak

    madeleine7201 21 december 2013

    kanongott bröd

    carinakjorling 27 december 2013

    2a omgången i ugnen:-) jag använde anis/fänkål/pomerans/kardemumma. Det första brödet stjälpte jag ut på silikonduk, brödet rann ut men var ändå gott efter fyra dagar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben