Den optimala kebabsåsen

Tid: 30 minuter

Äntligen fann jag den "röda" kebabsåsen som man får på kebaberier. Hittade receptet på Fröken Dills kök. http://frkdill.blogspot.com/ Väl värt ett besök.

Ingredienser

  • 1 del Ajvar Relish
  • 2 delar tomatsås
  • 1 del olja
  • Persilja
  • Basilika
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Vitpeppar
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Rör ihop alla ingredienser väl.
    2. Egentligen ska man enligt orginalreceptet koka ihop ingredienserna, men jag tycker inte det blir någon större skillnad i smak.
    3. Den vita såsen hittar du här: http://www.vegomums.com/recept.php?id=47
    4. Sen gör du kebab. Du kan följa mitt vegetariska recept och byta ut quornfärsen mot vanlig nötfärs. Så är det i orginalreceptet. Ljuvligt gott. http://www.vegomums.com/recept.php?id=522
    5. Servera sen detta i pitabröd med sallad, tomat, gurka etc.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    imminn 21 december 2009

    Hej! Jag har försökt att hitta de nämnda sidorna ovan, men hittar dem ej. //Imminn

    Sergel 24 december 2009

    Hej.Om du kopierar adresserna och klistrar in dom i webbläsaren så kommer du till respektive hemsida. Provade precis sjäv och det funkade. Du kanske skrev något fel i adresserna? Prova igen. Mvh Sergel

    biblobritta 10 februari 2011

    Gjorde som Sergel o de funka bra.......

    KatjaT 24 april 2012

    Men nu så funkar inte adresserna :-( Jag som ville ha receptet på den vita såsen :-(

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben