Dessertsushi

Dessertsushi

Ingredienser

  • 250 g Sushi ris
  • 2-3 msk äppeljuice, koncentrerad
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk strösocker
  • Förslag på topping: hallonsylt, kraftig mangofrukt, färsk
  • Instruktioner

    1. Gör riset så här: Lägg riset i en rymlig bunke och skölj, spola och gnugga tills vattnet blir klart. Låt sedan riset stå i vatten i 60 minuter. Häll över riset i en sil och låt det vila i 15 minuter. Lägg riset i en kastrull eller riskokare och tillsätt 3,5 dl nytt vatten, samt äpplejuice. Koka upp under lock, sänk värmen till lägsta effekt i 10 minuter, drag av kastrullen från värmen och låt riset vila i ytterligare 10 minuter. Värm risvinäger och socker i en kastrull tills det smält och blivit en klar vätska. Vinägern får absolut inte koka. Slå upp riset i en skål av trä eller plast, lufta riset med en ätpinne. Arbeta försiktigt ner vinägerblandningen i riset, täck med en fuktig handduk och låt svalna.
    2. Forma sushin så här: Forma riskuddar med en kupad hand och två fingrar till lagom stora munsbitar. Skala mangon och skär tunna, stora skivor med osthyvel. Lägg en tesked sylt på kuddarna och toppa med en skiva mango.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben