Servera till kött, korv och pastarätter eller som smaksättare i grytor och såser.
Ingredienser
1 kg tomater
500 g röda paprikor
4-6 röda chilifrukter
8-10 vitlöksklyftor
1-2 tsk salt
1-2 tsk svartpeppar
1 msk oregano
½ dl vitvinsvinäger
1 paket Dansukker Syltsocker 1+3
Instruktioner
- Skålla, skala och tärna tomaterna.
- Skölj och kärna ur paprikorna. Finhacka eller mixa paprikor, chili och vitlök.
- Blanda tomat, paprika, chilifrukt, vitlök, salt, svartpeppar, oregano och vinäger i en gryta och koka under omrörning i 20 minuter.
- Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare 2 minuter.
- Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut.
- Förvara svalt.
Kommentarer (2)
Den här relish:en har jag också gjort, vet inte var jag hittade receptet. Kan bara säga: SUPER! Första gången jag gjorde den var jag lite försiktig med chili och peppar, det blev gott men lite mesigt, så den här gången tog jag full sats med ALLA ingredienser - det blev helt perfekt!
Har gjort denna Relish flera gånger , och jag gör den i olika styrkor. Det är bara att ösa på med mera chili (odlar själv ) så får man den styrka man vill ha, från mild till extrem HOT.