Devils-relish

Servera till kött, korv och pastarätter eller som smaksättare i grytor och såser.

Ingredienser

  • 1 kg tomater
  • 500 g röda paprikor
  • 4-6 röda chilifrukter
  • 8-10 vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk salt
  • 1-2 tsk svartpeppar
  • 1 msk oregano
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 1 paket Dansukker Syltsocker 1+3
  • Instruktioner

    1. Skålla, skala och tärna tomaterna.
    2. Skölj och kärna ur paprikorna. Finhacka eller mixa paprikor, chili och vitlök.
    3. Blanda tomat, paprika, chilifrukt, vitlök, salt, svartpeppar, oregano och vinäger i en gryta och koka under omrörning i 20 minuter.
    4. Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare 2 minuter.
    5. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut.
    6. Förvara svalt.

    Kommentarer (2)

    Walla2 8 september 2012

    Den här relish:en har jag också gjort, vet inte var jag hittade receptet. Kan bara säga: SUPER! Första gången jag gjorde den var jag lite försiktig med chili och peppar, det blev gott men lite mesigt, så den här gången tog jag full sats med ALLA ingredienser - det blev helt perfekt!

    Jan Daugaard Petersen 20 februari 2021

    Har gjort denna Relish flera gånger , och jag gör den i olika styrkor. Det är bara att ösa på med mera chili (odlar själv ) så får man den styrka man vill ha, från mild till extrem HOT.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben