Diabetesbröd-LCHF

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett gott bröd utan socker och med få kolhydrater

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3-4 msk krossade linfrön
  • 1 msk psylliumfrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 20 gram rapsolja eller olivolja
  • Lite solroskärnor
  • (kanel, kardemumma, ingefära eller brödkryddor, efter behag)
  • Instruktioner

    1. Vispa äggen hårt med elvisp, tillsammans med saltet så det blir fluffigt. Vänd ner och rör försiktigt ihop med de torra ingredienserna samt oljan. Det blir som en smet, inte som en deg utan en lös smet. Låt svälla en stund och grädda sedan i ugnen på bakplåtspapper i 200 grader, ca 10 min. Känn efter med en sticka.
    2. Beroende på hur tunt man breder det över plåten så blir det väl olika antal skivor. Jag fick ut 4 lagom stora mackors storlek.
    3. Önskas fler bröd, dubbla receptet...
    4. I sig smakade brödet mest kanel och kardemumma och lite frö. Men gott var de. Det blir väldigt gott med smör och pålägg.
    5. Förvara i kylen!

    Kommentarer (2)

    bussig 12 april 2009

    Inget mjöl?

    lotteschioler 25 januari 2013

    Antar du menar fiberhusk när du skriver psylliumfrön? Hela psylliumfrön fungerar inte, de blir bara hårda och otäcka att tugga och har inte tillräcklig förtjockningsförmåga.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben