Dillbullar

Serverar: 25-30 portioner

Vad säger du om dillbullar till kräftskivan...gott till räkor också...servera dem ljumma...

Ingredienser

  • 4 dl vatten, ljummet
  • ½ pkt jäst, (25 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk dillfrön
  • 1 tsk salt
  • 10-12 dl vetemjöl special med fullkorn
  • Fyllning
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl grovhackad dill eller 1 ½ msk torkad dill
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, dillfrö och salt.
    2. Blanda ner det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt, helst i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Tillsätt ev mera mjöl. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en platta.
    4. Bred på smör, strö över dill och rulla ihop till rullar som till rulltårta. Skär i bitar, lägg i pappersbullformar och ställ på plåt eller lägg direkt på bakplåtspappersklädd plåt.
    5. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 º.
    6. Pensla med smör & rapsolja.
    7. Grädda i ugnen 15 – 20 minuter.
    8. Godast att servera när bröden fortfarande är ljumma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben