Knäckebrödet får en distinkt smak av dill som passar bra till både ost och sill. Nästan ingen jästid.Perfekt knäckebröd till jul. Gärna med hemgjort smör. Se inlagt recept.
Ingredienser
15 g jäst
3 dl mjölk
1 tsk salt
1 msk råsocker
1 tsk dillfrön
2 dl grovt rågmjöl
3 dl grahamsmjöl, 180 g
3 dl vetemjöl, 180 g
Utbakning
2 msk vetemjöl
2 tsk flingsalt
4 msk dill
Instruktioner
- Ger 6 bröd
- Sätt ugnen på 225 grader. Fördela jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader. Rör ner den samt salt, råsocker och dillfrön i bunken.
- Arbeta in mjölet lite i taget till en fast elastisk deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i ca 10 minuter.
- Dela degen i sex bitar och kavla ut varje bit tunt på mjölad bänk till stora kakor. Strö över flingsalt och dill. Kavla med kruskavel eller nagga med en gaffel.
- Lägg bröden vartefter på plåt och grädda mitt i ugnen 6 -8 minuter. Låt bröden kallna på galler.
Kommentarer (0)