Dillknäckerutor

Serverar: 48 portioner

Tid: 50 minuter

Passar till kräftorna.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl vatten, ljummet
  • 1 tsk honung
  • 1 msk olja eller flytande margarin
  • 1 tsk salt, gärna flingsalt
  • 2 msk dillfrön
  • 3 dl dinkelmjöl fullkorn eller grovt rågmjöl
  • Ca 3 ½ dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, fett, salt, dillfrön och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Degen ska inte jäsa.
    2. Dela degen i fyra bitar och kavla ut till tunna kakor, cirka 20 x 35 centimeter. Sporra eller skär ut tolv bitar per kaka. Nagga med brödnagg eller gaffel. Lägg på plåtar.
    3. Grädda 250°C i mitten av ugnen 5-6 minuter, passa brödet så att det inte blir bränt.
    4. Tips: I stället för dillfrö kan spiskummin-, kummin- eller sesamfrön användas.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben