Här har samlat ihop olika fyllningar och såser.... 5 fyllningar och 6 såser..... mycket gott!
Ingredienser
Deg (16-20 plattor)
2 dl mjöl
½ msk majsena
2 krm salt
1 ägg
1 ½ msk vatten
Eller
1 ½ msk torrjäst, 15 g
2 ½ tsk socker
3 msk ljummet vatten
8 1/4 dl vetemjöl
3 dl ljummen mjölk
Fyllningar
500 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor, krossade
1 msk osaltat smör
2 msk kinesisk soja
2 msk socker
2 tsk maizena
2 kycklingfiléer
3 tsk salt
2 vitlöksklyftor
1 stjälk citrongräs
1 msk sesamolja
1 tsk sambal oelek
200 g skalade räkor
2 msk finhackad purjolök
400 kycklingfärs
2 salladslökar
1 dl grovhackade vattenkastanjer
½ -1 röd chili
3 cm färsk ingefära
½ kruka färsk koriander
2 finhackade vitlöksklyftor
2 tsk sesamolja
Salt
100 g grön sparris
100 g rensade räkor eller kräftstjärtar
1 liten vitlöksklyfta
½ krm sambal oelek
1 tsk fish sauce
Ev salt
150 g fläskfärs
1 finstrimlad salladslök
1 finhackad vitlök
2 finstrimlade limeblad (kaffir lime)
1 passionsfrukt
½ tsk sesamolja
1 ½ krm salt
Dippsåser
1 msk riven ingefära
1 msk mirin
8 msk soja
4 msk vatten
4 msk sirap
4 msk soja
2 tsk ättika
2 tsk sesamolja
2 tsk cayenne
2 msk risvinäger
4 msk vatten
1 tsk sesamolja
2 tsk hackad gräslök
1 st nypa salt
2 msk fint strimlad purjolök
2 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
3/4 dl risvinäger
3 msk råsocker
½ tsk maizena + 1 tsk vatten
1 röd spansk peppar
Lite salt
1 kvist färsk mynta
1 dl soja
2 msk sesamolja
4 msk risvinäger
1 tsk flytande honung
1-2 tsk chiliflakes eller 1/2-1 röd chilifrukt
2 tsk rostade sesamfrön
½ dl soja av japansk typ
2 tsk sesamolja
2 msk vinäger
1 ½ msk farinsocker
1-2 krm sambal oelek eller annan stark chilikrydda
1 tsk rostade sesamfrön