Dinerpannkakor med citrussirap

Serverar: 4 portioner

Du kan smaksätta pannkakssmeten med 1 dl blåbär eller hallon, 1 banan eller kryddor som kanel, kardemumma eller ingefära.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk honung
  • 2 apelsiner, finrivet skal
  • 2 dl lönnsirap
  • Citron, finrivet skal efter smak
  • Blodgrape, finrivet skal efter smak
  • Apelsin, finrivet skal efter smak
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Blanda samtidigt mjöl, salt och bakpulver ordentligt.
    2. Vispa ägg, mjölk, honung, apelsinskal och det smälta smöret. Häll i mjölblandningen lite i taget under vispning.
    3. Stek små pannkakor i medelvarm stekpanna eller i plättjärn. De ska bli tjocka och fluffiga.
    4. Blanda lönnsirap med citrusskalen. Ringla över pannkakorna.
    5. Tips! Pannkakssmet kan smaksättas med 1 dl blåbär eller hallon, 1 banan eller kryddor som kanel, kardemumma eller ingefära.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben