Dinkeläppelbullar

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 18 minuter

Jättegoda bullar fyllda med äpple. Dinkelmjöl kan självklart ersättas med vanligt vetemjöl.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1/2 flytande margarin , ev mjölkfritt
  • 2,5 dl mellanmjölk ev låglaktosmjölk
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 6,5 dl dinkel , siktat
  • Fyllning
  • 400 g söta äpplen
  • 1,5 msk socker
  • 2 msk vatten
  • kanel eller lite vaniljsocker
  • Att garnera med
  • 1 msk smält margarin , ev mjölkfritt
  • 2 msk socker
  • Instruktioner

    Smulla jästen i en bunke. värm margarin och mjölk i en kastrull till fingervarmt. Häll på lite av degvätskan på jästen. Rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfrideg. Låt degen jäsa i 30 minuter. Gör under tiden fyllningen. Skala äpplena i delar och delar dom i bitar. Tillsätt äpplen, socker och vatten till en kastrull. Låt äpplena koka på låg värme under lock i ca 10-15 minuter. Äpplena ska vara mjuka. Arbeta degen på bakbordet. Kavla ut degen till en stor platta. Dela degen i 20 stycken lika stora kvadrater. Lägg en klick fyllning på varje degruta. Vik ihop kanterna och kläm med pekfinger och tumme så att bullarna verkligen håller ihop. Lägg bullarna med skarven nedåt på ett bakplåtspapper på en plåt. Låt bullarna jäsa i ca 20-30 min. Grädda dem i ca 8-10 minuter i 225*. Smält margarinet och pensla bullarna med det. Doppa bullarna i lite socker.

    Kommentarer (1)

    BagarenMartin 28 mars 2008

    asgoda! ! ! ! ! !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben