Rör ut jäst och honung i vattnet, blanda i fullkornsdinkeln och rör om tills alla mjölklumpar löst sig.
Täck degen med en bakduk. Låt jäsa i 45 minuter.
Tillsätt därefter salt och dinkelsikt. Rör degen väl. Den ska vara ganska lös i konsistensen.
Låt jäsa övertäckt i ytterligare 20 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Placera en långpanna i botten av ugnen.
Smörj 2-3 bakformar. Fyll knappt 2/3 av formarna med deg från bunken. Strö på lite fullkornsmjöl.
Låt jäsa ytterligare i c:a 30 min, eller tills degen nästan är uppe vid kanten.
Sätt in brödformarna på galler och slå på ½ dl vatten i långpannan. Dra ner temperaturen till 200 grader och grädda brödet i 35 minuter.
Om brödet känns mjuka på sidorna när de knackas ur formarna kan de gräddas ytterligare c:a 10 min utan form.
PS.
Öka jäsningstiden om ni minskar med jäst mängden.