Dinkelköttbullar

Serverar: 4 portioner

Underbart mustiga köttbullar som även passar oss som käkar GI.

Ingredienser

  • 2 dl dinkelflingor
  • 1 ½ öl
  • 500g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 msk persilja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör att steka i
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225grader. Skala och finhacka löken, fräs den mjuk i smör och låt svalna. Blanda flingor och öl i en skål och låtdet svälla en stund. Blanda färsen med ägg, persilja, oregano, pressad vitlök, salt och peppar i en bunke.
    2. Rör ihop färsblandningen med dinkelflingorna och lökhacket och forma 8-10 stora köttbullar. Bryn dem gyllenbruna i panna och flytta över dem till en ugnfast form.
    3. Efterstek i ugnen ca 10 minuter tills de är genomstekta. Servera med lingonsylt, klyftpotatis och sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben