En annan variant av klassikern minestrone.
Ingredienser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 tomater
1 msk olivolja
3 dl hela dinkelkorn
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 svartrötter
1 bit rotselleri
2 morötter
150 g rökt sidfläsk
50 g pinjenötter
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Fullkornsbröd med färskost
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Skär tomaterna i bitar.
Häll lite olivolja i en stor gryta och bryn lök och vitlök någon minut. Lägg i tomater och hela dinkelkorn. Slå på vatten och buljongtärningar och låt koka upp.
Låt koka på svag värme i ca 25 minuter.
- Skala och skär svartrötter, rotselleri och morötter i mindre bitar. Skär sidfläsket i tärningar. Hetta upp en stekpanna och bryn sidfläsk, rotfrukter och pinjenötter och lägg dem sedan i grytan.
Låt soppan koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera soppan med fullkornsbröd med färskost.
Kommentarer (0)