Dinkelminestrone

Serverar: 4 portioner

En annan variant av klassikern minestrone.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl hela dinkelkorn
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 3 svartrötter
  • 1 bit rotselleri
  • 2 morötter
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 50 g pinjenötter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Fullkornsbröd med färskost
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Skär tomaterna i bitar. Häll lite olivolja i en stor gryta och bryn lök och vitlök någon minut. Lägg i tomater och hela dinkelkorn. Slå på vatten och buljongtärningar och låt koka upp. Låt koka på svag värme i ca 25 minuter.
    2. Skala och skär svartrötter, rotselleri och morötter i mindre bitar. Skär sidfläsket i tärningar. Hetta upp en stekpanna och bryn sidfläsk, rotfrukter och pinjenötter och lägg dem sedan i grytan. Låt soppan koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera soppan med fullkornsbröd med färskost.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben