Dinklemuffins

Serverar: 15 portioner

Tid: 40 minuter

Nyttiga muffins bakade helt utan vitt mjöl, smör och socker.

Ingredienser

  • 3 stora ägg (4 små ägg)
  • 1 dl flytande honung
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 1 msk psylliumfrön
  • 0,5 dl fiberberikade havregryn
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,5 dl färska äppelskivor av röda äpplen
  • 1 dl grovt hackad mandel
  • 1,5 tsk kardemumma
  • 0,75 dl kallpressad rapsolja
  • 1 msk kanel
  • 4 dl rivna morötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Rör ordentligt så att bakpulvret blandas runt.
    3. Blanda ägg och honung i en annan bunke med oljan, kanelen, äpplen och de rivna morötterna.
    4. Häll sedan över mjölblandningen i äggblandningen och blanda runt till en jämn smet med en sked. Skeda upp smeten i muffinsformar.
    5. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt muffinsen svalna. Frys in eller njut en nybakat när helst du önskar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben