Denna läckra kycklingrätt med en krämig sås med bacon och champinjoner blir en underbar middag.
Ingredienser
8 halverade kycklinglårfiléer
Nymald svartpeppar
250 g champinjoner
4 baconskivor
1 msk olja
1 msk margarin
1 vitlöksklyfta
½ dl kycklingbuljong
1 dl matlagningsgrädde
2 msk färska timjanblad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form som rymmer cirka 2 liter och krydda med svartpeppar.
- Skiva champinjonerna och strimla baconet. Hetta upp olja och margarin på medelvärme tills margarinet har smält och börjat fräsa. Lägg i champinjoner och bacon och fräs under omrörning 3-4 minuter tills champinjonerna börjar mjukna. Pressa ner vitlöksklyftan och fräs 1 minut.
- Rör ner kycklingbuljong, grädde och 1 dl vatten och koka upp under omrörning. Ta av från värmen och tillsätt timjan.
- Skeda ner svampblandningen på kycklingen, ställ in formen i ugnen och ugnsstek 30-35 minuter. Servera med gröna ärter och kokt potatis eller ugnsstekt klyftpotatis.
Kommentarer (1)
mycket gott rekommenderas!