Dixietårta

Serverar: 8 portioner

En enkel och lättbakad jättegod kaka! 8-10 bitar

Ingredienser

  • 1 pkt nötkaka mix
  • 2 msk hackade hasselnötter
  • Kräm
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 äggulor
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda mixen enligt anvisningen på förpackningen. Häll smeten i en smord, bröad form.
    3. Grädda i ugnen ca 40 minuter. Stjälp upp kakan.
    4. Rosta nötterna på en plåt 3-4 minuter.
    5. Blanda grädde, socker äggulor och smör i en kastrull. Låt såsen sjuda under omrörning, ca 5 minuter. Låt den svalna.
    6. Bred krämen över kakan. Strö över nötterna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben