Djävulskaka

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 1 timme

En form av kladdkaka som har ett litet "underligt" beteende, nämligen det rinner chokladsås om den när man stjälper upp den, och så ska det vara. ett fat med lite förhöjd kant är att rekomendera!

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1½ socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,25 dl mjölk
  • 2-3 msk kakao
  • 2 msk smält margarin
  • Chokladsås
  • 1 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 1 dl brun farin
  • 2 dl kokande vatten
  • Instruktioner

    Rör ihop ingredienserna till kakan och häll i en smord ej bröad form. Blanda de torra ingredienserna till choladsåsen och häll över kakan. Koka upp 2 dl kokande vatten och häll över kakan. Grädda i 175 grader i 45 min. Stjälp upp kakan med en gång. Servera med vispad grädde

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mrsmama 17 juli 2009

    Hur mycket socker ska det vara, är det 1,5 dl?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben