En "het" sylt som passar utmärkt som tillbehör till grillat kött, korv eller kyckling och ris.
Kom ihåg att använda plasthandskar när du handskas med chilin!
Ingredienser
2 brk hela tomtater
400 gr röda paprikor
4-6 st röda chilin
8 st vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 tsk oregano
1/2 dl ättika
1 pkt marmeladsocker
Instruktioner
- Häll tomaterna med spad i en tjockbottnad kastrull, dela tomaterna i fyra bitar.
- Hacka paprikorna och chilin (ta bort fröna) i små bitar.
- Krossa de skalade vitlöksklyftorna.
Tillsätt vitlöken, kryddorna och ättikan i kastrullen.
Låt koka 20 minuter.
- Tillsätt sockret, låt koka 5 minuter, rör om ibland.
Häll i rena, upphettade burkar. Förvaras kallt.
Kommentarer (6)
Underbart god! MUMS!!!
Perfekt sylt till broilerfilé med getost!!
Super, detta gör vi igen! mvh krille66
Gjorde det här recepten man la mindre socker det blev verkligen jätte gott! :) Smakar som den på restauranger!
är det 24 % ättika?
Gjorde "Djävulssylt" , den ska vara stark men den här blir FÖR stark. Vore perfekt om jag kunde tämja sylten lite. Späda med lite krossade tomater?