Djävulstårtan

Serverar: 8-10 portioner

Himmelskt god En tårta med botten och kolasmet på samma gång. Ett recept som låter knasigt fösta gången man gör den men oj så smart och enkelt.

Ingredienser

  • 2 dl mjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 30 gr smält blockchoklad
  • 1,25 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk smält smör
  • 1 dl hackade hasselnötter (ej för grovt)
  • Kolasmet
  • 1 dl socker
  • 1 dl brun farinsocker
  • 2 msk kakao
  • Vispad grädde, ca 2 dl
  • Instruktioner

    Allt blandas utom kolasmet. Häll i smord eller bakpappersklädd form. (ej bröad) Därefter blandas kolasmet och strös över smet i form. Häll 2 dl kokande vatten uppe på blandningen. Ställ in i ugn (175 gr) ca 55 min. Stjälp upp efter att tårtan svalnat och garnera med vispad grädde o riven choklad.

    Kommentarer (2)

    Fahlis 28 februari 2013

    Gjorde denna igår, då en i min grupp som jag är handledare åt, fyllde 40 år. Han hade önskat en Djävulstårta att bjuda sina arbetskompisar på. Hittade detta recept och den blev ofantligt bra. Han blev väldigt nöjd, trots att den inte var riktigt likadan som mamma bakar den hemma! Var väldigt lätt att göra och överraskande smarrigt god! Kan rekomenderas!

    svalangen 1 mars 2013

    Kul att du gillade den. Visst är den god och enkel att göra

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben