Doppbröd

Serverar: 3 portioner

Doppbröd för julen.

Ingredienser

  • 17 dl rågsikt
  • 1,5 msk salt
  • 0,5 msk kummin
  • 2 dl filmjölk
  • 1,5 msk ättiksprit
  • 1,3 l kokande vatten
  • 1 hg jäst
  • ½ dl sirap
  • 2 dl vetekli
  • ca 1,6 l vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Blanda rågsikt, salt, kummin, filmjölk och ättiksprit. Häll över kokande vatten. Blanda smeten slät. Stå över natten i rumstemperatur.
    2. Dag 2: Rör ut jästen i vatten. Blanda ner jäst, sirap, vetekli samt vetmjöl i smeten från dag 1. Arbeta jämn och slät. Jäs 1h
    3. Dela degen i 3 delar och gör 3 limpor som placeras på en långpanna. pensla med olja.
    4. Jäs 45 minuter. Baka i ca 200 grader i ca 50 minuter längst ner i ugnen.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben