Doppbröd
Serverar:
3 portioner
Doppbröd för julen.
Ingredienser
17 dl rågsikt
1,5 msk salt
0,5 msk kummin
2 dl filmjölk
1,5 msk ättiksprit
1,3 l kokande vatten
1 hg jäst
½ dl sirap
2 dl vetekli
ca 1,6 l vetemjöl
Instruktioner
Dag 1: Blanda rågsikt, salt, kummin, filmjölk och ättiksprit. Häll över kokande vatten. Blanda smeten slät. Stå över natten i rumstemperatur.
Dag 2: Rör ut jästen i vatten. Blanda ner jäst, sirap, vetekli samt vetmjöl i smeten från dag 1. Arbeta jämn och slät. Jäs 1h
Dela degen i 3 delar och gör 3 limpor som placeras på en långpanna. pensla med olja.
Jäs 45 minuter. Baka i ca 200 grader i ca 50 minuter längst ner i ugnen.
Liknande recept
Burkbröd
1 h 30 min
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!