Doroteagryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En underbar lättlagad gryta

Ingredienser

  • ½ hg rökt skinka
  • 2 gula lökar
  • c:a 1½ Liter strimlad vitkål
  • 3 hg köttfärs
  • 2 msk margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1½ msk soya
  • 1½ tsk salt
  • 1½ tsk senap
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken, strimla skinkan och finstrimla vitkålen. Fräs löken i margarin. Tillsätt och bryn köttfärs och skinka. Strö över mjölet och rör om. Späd med mjölk och låt koka ett par minuter. Tillsätt salt, kryddor, soya och senap. Blanda i vitkålen och koka under lock i c:a 10 minuter. Servera med kokt potatis eller ris.

    Kommentarer (3)

    segerwitch 8 mars 2008

    Har du glömt skinkan i receptet hur mycket??

    majamia 9 april 2008

    Hej Leif och tack för kommentaren om mitt recept, kul att det smakade :-) Igår lagade vi din Doroteagryta och det blev mycket uppskattat av hela familjen och kommer lagas igen. Vi serverade med potatis och lingon. Tack för ett gott och lättlagat recept! Ha en bra dag Mvh Marie :-)

    Amrika 5 oktober 2008

    Hej, jag har gjort om ditt recept lite.Jag använder bacon, korv och köttfärs. Kryddar med 1 tsk röd currypasta och 1 msk apelsinmarmelad. I övrigt samma som du. Vänligen Amrka

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben