Serverar: 4 portioner
Tid: 30 minuter
En underbar lättlagad gryta
Skala och hacka löken, strimla skinkan och finstrimla vitkålen. Fräs löken i margarin. Tillsätt och bryn köttfärs och skinka. Strö över mjölet och rör om. Späd med mjölk och låt koka ett par minuter. Tillsätt salt, kryddor, soya och senap. Blanda i vitkålen och koka under lock i c:a 10 minuter. Servera med kokt potatis eller ris.
Har du glömt skinkan i receptet hur mycket??
Hej Leif och tack för kommentaren om mitt recept, kul att det smakade :-) Igår lagade vi din Doroteagryta och det blev mycket uppskattat av hela familjen och kommer lagas igen. Vi serverade med potatis och lingon. Tack för ett gott och lättlagat recept! Ha en bra dag Mvh Marie :-)
Hej, jag har gjort om ditt recept lite.Jag använder bacon, korv och köttfärs. Kryddar med 1 tsk röd currypasta och 1 msk apelsinmarmelad. I övrigt samma som du. Vänligen Amrka